Потвърждаваме, че уводният интензивен курс ще стартира на 15-и септември (сряда!). Срещата с ас. Анна Лазарова е в 9:30 ч. в двора на Ректората при чешмата. Занятията ще се провеждат присъствено всеки ден от 15-и септември до 2-ри октомври с изключение на неделите и Деня на независимостта на България (22/09) в ауд.176 (Библиотека „К. П. Кавафис”, Централно крило, ет. 5) от 9 до 15 ч.

Молим да носите маски в учебната зала, които да покриват носа и устата Ви в съответствие с ректорската заповед (№РД 19-343/16.09.2020) за противоепидемичните мерки:

„1.6. Всички преподаватели, студенти и служители са длъжни да носят маски в общите закрити части на учебните сгради, общежитията и библиотеките. При присъствено обучение маски се носят и по време на час, освен от преподавател и студент, който говори в момента.”

(Повече за СУ и COVID-19 можете да научите тук https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/su_i_covid_19 )

Основната част от учебното съдържание ще бъде достъпно и в системата за електронно обучение на Софийския университет Moodle (http://elearn.uni-sofia.bg/).  В Moodle влизате със служебните си електронни адреси и паролата от СУСИ. В „Интензивен курс по новогръцки език” са качени в PDF-формат двата основни учебника, по които ще работим през 1-вата година от обучението ви по гръцки език. Напомняме ви, че за ускорителния курс ще ви е необходима хартиена разпечатка на първите 6 урока от учебника «Επικοινωνήστε ελληνικά»/„Общувайте на гръцки”. Тези от вас, които вече са направили заявка за такава (на annasl@uni-sofia.bg), ще могат да си я закупят от филологическата книжарница в Ректората в сряда (15.09.) сутринта.

В случай че сте пропуснали информационната среща на 23-ти август, можете да прегледате въведителната презентация, както и учебния план на бакалавърската програма, които също са публикувани в „Интензивен курс по новогръцки език” в Moodle: https://elearn.uni-sofia.bg/course/view.php?id=59199#section-1

Очакваме ви!