Home » Новини

Category Archives: Новини

Отбелязване на Световния ден на гръцкия език

На 09 февруари.2024 г. специалност „Новогръцка филология“ при Факултета по класически и нови филологии съвместно с Посолството на Република Гърция в София, посолството на Република Кипър в София, ученици от гръцкото училище в София и ученици от столични училища с изучаване на новогръцки език ще отбележат Световния ден на гръцкия език (9 февруари). Събитието ще се състои на 09.02.2024 г., петък, от 18:00 ч. в Новата конферентна зала (Ректорат, северно крило, ет. 2).

Програма на събитието

Новогодишно тържество

Драги студенти и възпитаници на специалност „Новогръцка филология“ в СУ,

Скъпи колеги и приятели,

Честита, здрава и успешна 2024 година!

Имаме удоволствието да ви поканим на традиционното си новогодишно тържество Κοπή της Βασιλόπιτας. Ще се радваме най-сетне да се съберем отново на живо в сряда, 17.01.2024 г., от 18:30 ч. в клуб-ресторант „Алма Матер“ в Ректората, за да разрежем Васильовата пита по гръцки обичай.

Заповядайте!

Класиране за стипендии от Фондация „А. С. Онасис”

Щастливи сме да обявим тазгодишните стипендианти на Фондация „А. С. Онасис“ (Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation) от 2-ри, 3-ти и 4-ти курс на бакалавърската програма по новогръцка филология в СУ (според решението на катедрения съвет на Катедрата по класическа филология от 20.12.2023 г.):

1) Три стипендии от стандартната квота за бакалавърската програма (по чл. 2 (2) от Правилника за условията и реда за предоставяне на стипендиите):

1. Светлин Бузов – втори курс, бал 5,92

2. Александра Павлова – трети курс, бал 5,86

3. Анна Ангелова – четвърти курс, бал 5,44

2) Една пренасочена стипендия от магистърската програма (по чл. 2 (4) от Правилника за условията и реда за предоставяне на стипендиите):

1. Михаил Хаджиев – трети курс, бал 5,77

3) Две поощрителни стипендии (по чл.2 (9) от Правилника за условията и реда за предоставяне на стипендиите):

1. Василиса Махерова – трети курс, бал 5,75

2. Велимир Макавеев – втори курс, бал 5,73.

Поздравяваме наградените студенти за положените усилия и успехите!